Featured
De daadwerkelijke kosten voor u hangen af van de formule die u nodig heeft - Takeldienst Oosterzele. Er zijn verschillende aanbieders en formules voor verschillende voertuigen, doorlopende en kortlopende formules en beperkte of uitgebreidere dekking. Ook de leeftijd van uw voertuig kan van invloed zijn op de prijs. Bekijk hier alle aanbieders en formules met bijbehorende kosten.
Zoek een veilige plaats om tot stilstand te komen, bij voorkeur op de vluchtstrook. Verlaat het voertuig via de rechterzijde. Schakel uw pechverhelping verlener in.
Als er geen uitwijkmogelijkheid is, onder de vorm van een pechstrook of pechhaven, dan lijkt het voor bestuurders misschien intuïtief beter om in hun voertuig te blijven zitten, tot politie en hulpdiensten ter plaatse zijn. "Dat is zeker niét het geval: in je auto blijven zitten is altijd een slecht idee.
Als je aangereden wordt door voorbijrijdend verkeer, en die kans is groot, dan kan de situatie heel verkeerd aflopen", aldus Beeckman. "Stuur je wagen dus nog zo veel mogelijk naar rechts en probeer die - desnoods via het raam of de passagierskant- te verlaten. Als er betonblokken of een vangrail staan: probeer daar dan overeen te kruipen.
"Je moet al-tijd uit de wagen stappen, in geval van panne of een aanrijding. Als er geen pechstrook in de buurt is, probeer dan zo ver mogelijk rechts van de rijbaan te geraken. Als je wagen nog rol- en stuurbaar is, kan je proberen om de volgende afrit nog zo dicht mogelijk te bereiken", zegt ze.
Focus je op de (beperkte) mogelijkheden die er zijn." .
Veiligheid gaat voor alles. Dat geldt zeker in het verkeer. Daarom dat je in België een aantal zaken verplicht in je auto moet hebben. Zo garandeer je niet enkel jouw eigen veiligheid, maar ook die van jouw passagiers en andere weggebruikers. Gevarendriehoek Je moet minstens één gevarendriehoek in jouw auto hebben.
Op een snelweg dien je die op 100 meter van jouw auto te plaatsen. Fluohesje Het is verplicht om minstens één fluohesje in de auto te hebben. De bestuurder dient die dan aan te doen van zodra die de auto verlaat bij pech of een ongeval. Aanbevolen is om meerdere hesjes in jouw auto te hebben voor eventuele passagiers.
Belangrijk is wel dat het brandplusapparaat voldoet aan een aantal criteria: De geldigheidsdatum mag niet overschreden zijn De verzegeling mag niet gebroken zijn Het apparaat conform aan de Belgische norm De inhoud ervan moet geschikt zijn voor jouw type auto Zorg ervoor dat het brandblusapparaat is bevestigd binnen jouw handbereik.
In zo’n verbanddoos zit onder andere verschillende soorten verband, pleisters, veiligheidsspelden en EHBO-instructies. Groene kaart De groene kaart is het bewijs dat jouw auto verzekerd is. Op die kaart staat ook in welke landen jouw BA autoverzekering geldig is. Je dient die dus steeds in jouw auto bij te hebben.
Het inschrijvingsbewijs kan je vergelijken met de identiteitskaart van jouw auto. Daarom is het belangrijk om die steeds in de auto te hebben. Keuringsbewijs Indien jouw auto 4 jaar of ouder is dan moet die naar de keuring. Bij een positieve keuring krijg je een keuringsbewijs mee dat jouw auto goedgekeurd is en dus technisch in orde is.
Je krijgt dit attest bij de aankoop van jouw auto van de constructeur of officiële verdeler. Je moet het attest kunnen voorleggen bij een keuring, aan de politie bij een ongeval of controle en bij de verkoop van de wagen.
1) Stop op een beschutte plaats Je veiligheid begint door de beste plek te kiezen om te stoppen. De pechstrook en de kant van de weg zijn de gevaarlijkste plekken. Als je kunt, parkeer de wagen dan zo ver mogelijk van het wegverkeer. Zo niet plaats je je zo dicht mogelijk bij de berm (takeldienst-sint-lievens-houtem).
2) Breng iedereen in veiligheid Zodra je tot stilstand bent gekomen, moet je in de eerste plaats jezelf en de andere passagiers in veiligheid brengen - takeldienst-sint-lievens-houtem. Doe je fluohesje aan. Dit bewaar je best in de cabine van de auto. Stap vervolgens voorzichtig uit. Overigens bestaat er een Europese standaard voor veiligheidsvesten, maar de Wegcode schrijft niet voor dat je hesje daaraan moet voldoen.
De Wegcode verplicht dat niet, maar het is altijd veiliger om iedereen goed zichtbaar te maken - takeldienst-sint-lievens-houtem. Laat de passagiers aan de veiligste kant uitstappen, meestal is dat rechts. Vraag ze weg te gaan van de kant van de weg, en laat ze bij voorkeur plaatsnemen achter de vangrail. 3) Plaats je gevarendriehoek In België moet je volgens de Wegcode je gevarendriehoek plaatsen op ten minste 30 meter van de wagen op een gewone weg, en op 100 meter op de snelweg.
Een stap bedraagt gemiddeld 75 cm, tel dus respectievelijk 40 en 133 stappen. Stap nooit met je rug naar het aankomende verkeer toe, zelfs niet om terug te keren! 4) Evalueer de situatie Nu iedereen in veiligheid is gebracht, kun je eindelijk rustig nadenken –f niet – over wat je het best kunt doen.
Het absurde is dat die , of als het via één van de 1. 800 camera’s langs de Vlaamse snelwegen. “Als je zelf je eigen bijstandsorganisatie belt, en op de plek waar je gestrand bent is er geen camera of geen enkele passant die 101 belt, dan kun je .
Als de mensen van het F.A.S.T.-team eerder ter plekke zijn, is er echter . “Dan moet je met hun hulp instemmen, want ze worden gestuurd door de politie en die heeft het recht om je op je eigen kosten te laten takelen.” Je kunt volgens Hajo de: “F.A.S.T.-takelaars moeten je meedelen dat ze je volgens het contract maar tot de eerstvolgende veilige plek moeten slepen, maar soms gebeurt dat niet en rekenen ze alle extra kilometers nog apart aan.
Latest Posts
Lening Mobilhome Ing
Denijs Mobilhome
Auto Opkoper Mechelen